Kolačići

Kako bi se osigurao pravilan rad ovih web-stranica, ponekad na vašim uređajima čuvamo male datoteke sa podacima poznate pod nazivom kolačići ili cookies. Isto važi i za većinu velikih web-sajtova.

Šta su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se čuva na računaru ili na mobilnom uređaju pri poseti određenoj web-stranici. Pomoću kolačića web-stranica pamti vaše akcije i preferencije (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tokom dužeg vremenskog perioda, pa ih nije potrebno ponovo unositi svaki put kada se vratite na sajt  ili pregleđujete različite stranice na nekom od sajtova.

Na koji način koristimo kolačiće?

Također koristimo kolačiće, alate za analizu i optimizaciju treće strane, uključujući Google Analytics, Clicky i Hotjar kako bismo prikupili anonimne podatke o korisnicima. Zatim upotrebljavamo te informacije kako bismo poboljšali našu uslugu, na primer, odabirom ponuda ili promocija za koje smatramo da bi vas mogle zanimati i u potpunosti udovoljiti vašim potrebama. Prikupljene informacije mogu obuhvatati par pitanja – koji operativni sistem koristite, IP adresu, podatke o kolačićima, vremensku oznaku i informacije o tome šta kliknete ili kako vaš miš komunicira s našom web stranicom.

Na koji način se kontrolišu kolačići?

Kolačiće možete kontrolisati i/ili izbrisati po želji. Više informacija potražite na: aboutcookies.org.  Možete izbrisati sve kolačiće koji su već sačuvani na vašem računaru, a podešavanja većine pregledača omogućavaju vam da blokirate sačuvane kolačiće. Ako blokirate kolačiće, možda ćete morati pri svakoj poseti sajtu ručno da prilagođavate neke željene opcije, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.